KONTAKT OS I DAG:   +45 42 55 87 37  |  advo@jures.dk

Familiesammenføring – krav: Få overblik over reglerne

 

At få din partner og dit barn til Danmark kan være en kompliceret og opslidende proces, der tærer psykisk på hele familien. Mange har svært ved at finde tid og mentalt overskud til at sætte sig ind i og forstå de mange krav, der er for familiesammenføring. Det kan også være, du allerede har fået afslag og ikke forstår hvorfor, og at du ikke kan komme videre i sagen.

 

Hos Sikker Familiesammenføring har vi mange års erfaring i vejlede og vi kan sørge for, at du kommer sikkert gennem processen, så I kan starte jeres nye liv sammen i Danmark. I denne artikel vil vi give dig et overblik over, hvem der kan få familiesammenføring, hvordan du får styr på de forskellige krav, og hvorfor du med fordel kan få hjælp af en jurist.

 

 

Hvem kan få familiesammenføring?

 

Familiesammenføring betyder, at din partner, som ikke selv er statsborger i EU, og eventuelt dit barn får opholdstilladelse i Danmark. For at opnå familiesammenføring er du og din partner begge nødt til at opfylde en række betingelser. Hvis I af en eller anden årsag ikke kan leve op til et krav, er det stadig muligt at ansøge, det kræver dog, at I kan fremvise beviser for, hvorfor I skal dispenseres.

 

I Danmark behandler Udlændingestyrelsen ansøgninger om familiesammenføring. Deres eget mål er at færdigbehandle sager på under 7 måneder, men behandlingstiden varierer afhængig af kompleksiteten af sagen og hvilket land, ansøgeren kommer fra.

 


Krav for familiesammenføring

 

Den lange række krav, du og din partner skal opfylde, afhænger af, hvilken type familiesammenføring der søges om. Når du udfylder ansøgningen, står der en grundig vejledning under hver ansøgningspakke samt hvilke dokumenter, du skal vedlægge. Der træffes først en afgørelse, når Udlændingestyrelsen har modtaget alle nødvendige informationer, og hvis du har taget fejl af visse betingelser, kan din ansøgning blive afvist.

 

Det kan være svært at gennemskue de mange krav til familiesammenføring, fordi reglerne hele tiden ændrer sig, og vi kan godt forstå, hvis du bliver forvirret og overvældet, når du forsøger at sætte dig ind i dem. Den komplicerede lovgivning er blot én ud af mange grunde til, hvorfor det kan være en god idé at søge hjælp hos en rådgiver som Sikker Familiesammenføring. Vi er hele tiden opdateret om de nyeste regler og kan guide dig sikkert gennem processen.

 


Få professionel hjælp af en jurist

 

Andre gode grunde til at søge professionel vejledning er for eksempel:

 

Spar tid og potentielt penge: Det koster typisk 7.000 kr. eller mere at indgive en ansøgning til Udlændingestyrelsen, men det kan ende med at blive tidskrævende og dyrere, hvis du udfylder ansøgningen forkert, vedlægger forkerte bilag eller giver forkerte oplysninger og får afslag. Sikker Familiesammenføring kan vejlede dig gennem hele processen og sørge for, at ansøgning og den nødvendige dokumentation er på plads fra starten.

 

Gratis vurdering af din sag: Vi brænder oprigtigt for at hjælpe dig og tager kun sager, vi mener, kan få det ønskede resultat. Derfor tilbyder vi en gratis forhåndsvurdering og får en god snak om, hvordan vi kan hjælpe dig. Du kan kontakte os her.

 

Personlig erfaring: Hos Sikker Familiesammenføring har vores ledende rådgiver selv været igennem hele processen med familiesammenføring og ved, hvor hårdt forløbet kan være. Vi vil gøre alt for at hjælpe dig hurtigt og sikkert gennem processen.

 

 

FAQ 

Hvem kan få familiesammenføring?

Hvis du er bosiddende i Danmark og har dansk statsborgerskab eller permanent opholdstilladelse, kan du ansøge om at få din udenlandske partner og/eller andre familiemedlemmer til Danmark for familiesammenføring.

 

 

Hvilke krav skal man leve op til?

I skal overholde en række krav for at kunne opnå familiesammenføring. Det gælder blandt andet, at I skal være over 24 år gamle og gifte eller samlevende, at personen bosiddende i Danmark økonomisk skal kunne forsørge den udenlandske partner, og at der rådes over en bolig på mindst 40 m2 med mindst to værelser. Reglerne kan dog ændre sig, og det er derfor en god idé at søge juridisk vejledning.

 


Hvordan kan en jurist hjælpe dig?

De mange krav for familiesammenføring er komplicerede og omfattende at forstå, og ansøgningsprocessen kan blive både langvarig og dyr, hvis ansøgningsskemaet udfyldes forkert. Det kan derfor være en god idé at søge professionel hjælp hos en jurist. Hvis du er helt ny i processen, eller du allerede har fået afslag eller sidder fast, kan vi hjælpe dig hos Sikker Familiesammenføring.

 

 

 

0
Feed

Skriv en kommentar